Komunikat prasowy

Zaměstnanci Amazonu se v rámci projektu Box Stars podělili o inspirativní příběhy svých kolegů

Zaměstnanci Amazonu se v rámci projektu Box Stars podělili o inspirativní příběhy svých kolegů

Projekt společnosti Amazon s názvem Box Stars představil příběhy zdejších pracovníků, kteří nebyli v posledních měsících lhostejní vůči svému okolí a udělali něco navíc, aby mohli pomoci svým spolupracovníkům nebo přátelům. Sami zaměstnanci v rámci tohoto projektu sdíleli příběhy svých kolegů, kteří v posledních měsících prokázali mimořádnou laskavost či štědrost vůči svým blízkým. Porota společnosti následně vybrala vítěze, který díky svému konání získal od Amazonu osobní dárek v hodnotě 25 000 korun.

16/12/2020 | Praha/Dobrovíz

Uplynulý rok představoval kvůli pandemii onemocnění COVID-19 nelehké období pro mnoho lidí a jakékoliv projevy pomoci a štědrosti v této době tedy zůstávají velmi důležité. Někteří zaměstnanci společnosti Amazon proto neváhali vydat se v průběhu posledních měsíců za hranice svých povinností a ve svém volném čase či v práci podali pomocnou ruku svým kolegům nebo blízkým – například šitím a rozdáváním roušek nebo poskytnutím rychlé zdravotní péče kolegovi na pracovišti.

A byli to právě jejich kolegové z distribučního centra v Dobrovízi, kteří se v průběhu listopadu o tyto laskavé příběhy podělili s vedením společnosti a představili je v rámci projektu Amazon Box Stars, který probíhal na všech pracovištích společnosti po celém světě. Z nominovaných zaměstnanců porota Amazonu následně vybrala vítěze, kterého obdarovala osobním darem.

Díky Amazon Box Star jsme se dozvěděli o mnoha laskavých a nápomocných lidech z naších týmů. Všem se v tomto roce podařilo spoustu úžasných věcí, za které si zaslouží naše uznání a věříme, že dlouho zůstanou inspirací pro nás všechny,“ prozradila PR manažerka společnosti Amazon Miroslava Jozová.

Paní Magda Matúzová z oddělení příjmu zboží, šila doma v počátku pandemie roušky, po denních i nočních směnách, a bez nároku na jakoukoliv odměnu je rozdávala svým kolegům v Amazonu. Její ochota pomáhat i mimo pracovní povinnosti je její přirozenou vlastností. Sama vyrábí masky na Halloween nebo nosí kolegům ovoce či ořechy ze své zahrady a zpestřuje jim tak svačinu. „Roušky jsem šila nejen pro kolegy v Amazonu, ale také například pro dětské oddělení v Litvínově. Celkem jsem jich v březnu ušila asi 600. Dělala jsem to z dobré vůle, měla jsem radost, že mě někdo potřebuje,“ řekla paní Magda.

Amazon jí pro její zálibu v šití daroval šicí stroje v hodnotě 25 000 korun. „Je to nádherné. Pro mě to byla obyčejná práce, ale pro někoho jiného pomoc, kterou potřebuje. Udělat někomu radost, to je to, co hřeje člověka u srdce,“ dodala paní Magda při převzetí daru.