Amazon a Learn2Code přinášejí bezplatné webináře a online kurzy pro děti

Amazon a Learn2Code přinášejí bezplatné webináře a online kurzy pro děti

Dokud jsou školy zavřené, prožívají nelehký čas rodiče, učitelé i děti. Ale díky jednoduchým nástrojům se domácí vzdělávání může stát zajímavým a kreativním zážitkem. Takovou myšlenku si osvojili také ve společnosti Amazon a rozhodli se nabídnout bezplatné online webináře pro děti.

21/04/2020 | Praha

Amazon navázal partnerství s organizací Learn2Code, která široké veřejnosti poskytuje kurzy tvorby webových stránek, programování webových a mobilních aplikací a mnoho dalšího. Jejich cílem je zpřístupnit mladé generaci digitální vzdělání. Učí ji rozumět marketingu nebo pracovat s grafikou a videem. V rámci partnerství zastřešuje společnost Amazon sérii webinářů Code Jungle pod taktovkou zkušených odborníků z praxe. Všechny webináře, které budou probíhat 2x týdně vždy v pondělí a v pátek, budou pro všechny účastníky díky spolupráci s Amazonem zcela zdarma až do konce června 2020. Webináře jsou určené pro děti ve věku přibližně od 10 let. V průběhu webinářů se seznámí s programovacím jazykem Scratch a vytvoří si v něm několik atraktivních her. První se bude konat v pondělí 27.4.2020 od 17:00 a přihlásit se zájemci mohou zde. Každý z webinářů bude trvat 75 minut a mohou se absolvovat i jednotlivě. Záznam všech webinářů bude dostupný na YouTube kanále Amazonu.

„Prostřednictvím těchto bezplatných online webinářů chceme oslovit děti, které zůstávají doma a podělit se s nimi o vědomosti a zručnost kreativním a poutavým způsobem,“ uvedla Blanka Fijołek, CEE PR & komunitní manažerka společnosti Amazon.

Druhou částí této spolupráce je poskytnutí všech online kurzů pro děti od Learn2Code od této chvíle až do konce června 2020 zdarma. Jedná se o 15 online kurzů, které zastanou 30 vyučovacích hodin a účastníci dostávají domácí úkoly na procvičení probrané látky. Kurzy slouží také jako podklad pro učitele informatiky. „Jsme velmi rádi, že díky spolupráci s Amazonem můžeme poskytnout všechny probíhající online kurzy pro děti až do konce června zdarma,“ říká Marián Kristeľ marketing & operations z Learn2Code a dodává: „žijeme v mimořádné situaci a tímto způsobem chceme pomoci rodičům a zábavným způsobem naučit děti něco nového a užitečného.“

Kompletní seznam kurzů najdete na těchto webových stránkách.

O webinářích Code Jungle:

Webináře budou probíhat online 2x týdně skrze nástroj ZOOM. Zaměřené jsou na programování her v prostředí Scratch. Rozsah vyučovací jednotky je 60 minut plus 15 minut prostor vyhrazený na otázky. Během webinářů se budou programovat hry jako například Flappy Bird, Pacman, Super Mario a další. Doporučeným věkem účastníků je minimálně 10 let. Potřebný je vlastní notebook nebo počítač. Do konce června 2020 bude zorganizováno téměř 20 webinářů. Jednotlivé webináře budou zveřejněné na YouTube a budou dostupné pro všechny zdarma. Kompletní seznam webinářů a všechny informace naleznete zde.

Jak se můžete webinářů zúčastnit?

Je to jednoduché! Stačí se připojit k webináři v daný den v naplánovaném čase kliknutím na tento odkaz. Není potřeba se předem registrovat. Vše, co potřebujete uvést, je vaše jméno a e-mailová adresa.