Sezónní špička v Amazonu: „Pohání mě myšlenka, že mohu lidem udělat hezké svátky,“ říká zaměstnankyně Laura

Sezónní špička v Amazonu: „Pohání mě myšlenka, že mohu lidem udělat hezké svátky,“ říká zaměstnankyně Laura

Pětačtyřicetiletá Laura Nagelová pracuje v Amazonu šestým rokem. Za sebou tak má již pět sezónních špiček a na další se nyní podílí. Přestože toto období patří k těm náročnějším, nestěžuje si, protože ji práce baví. I letos chce dodržet tradici, kdy si na konci špičky udělá fotku se svými kolegy na památku. Jak sama říká, v tomto předvánočním období jí nejvíc motivuje představa rozzářených dětských očí při rozbalování vánočních dárků.

28/11/2021 | Praha

Vrchol sezóny po tolika letech v Amazonu zvládá s přehledem. „Špička už je v plném proudu, ale myslím, že mě už jen tak něco nepřekvapí,“ směje se Laura. „Občas je to i veselé, poslední den špičky se třeba s kolegy fotíme a dáváme to na sociální sítě. Člověka dobije energií třeba to, když si uvědomí, že plní přání lidem, kteří čekají na dárek, nebo někomu chtějí udělat radost,“ říká.

Z obchodu do distribučního centra

Před nástupem do Amazonu působila 8 let jako prodavačka v jednom známém obchodním řetězci. Přes bývalé spolupracovnice se také dozvěděla o práci v Amazonu. „Kolegyně ze supermarketu přestoupily do Amazonu a práci zde mi doporučily. Tak jsem do toho šla taky a rozhodně nelituji,“ říká Laura a dodává: „Práce prodavačky mě strašně bavila, ale z finančního hlediska to nebylo ideální. Ráda dělám něco pro lidi, takže jak u prodávání, tak i v internetovém obchodě vím, že jim svou prací pomáhám.“

Na své začátky v Amazonu ráda vzpomíná: „Zabydlela jsem se opravdu rychle. Brzy jsem se vše naučila a stal se ze mě instruktor, takže jsem byla spokojená já, ale i manažer,“ usmívá se. Dnes pracuje na oddělení, které se věnuje odesílání zákaznických objednávek. „Jsem tu již čtvrtým rokem. Předtím jsem pracovala na oddělení Pick a Sort (pozn.: vychystávání objednávek a třízení zboží). Ovšem nyní jsem nejspokojenější, protože můžu dělat víc věcí. Práce je rozmanitá, například se starám o zákaznické objednávky nebo pomáhám s řešením problémů. Baví mě střídat co nejvíce činností a dělat práci, u které se i projdu,“ vysvětluje Laura.

Nejlepším benefitem jsou tři dny volna

V rámci své pozice se střídá na denních a nočních směnách vždy po měsíci a na nedostatek volného času si podle svých slov nemůže stěžovat. „Jsem velmi spokojená s tímto nastavením. Dělám od neděle do středy a tři dny mám volno, maximálně mi to vyhovuje. Mám dost času na to odpočinout si a nabrat síly. V předchozím zaměstnání jsem tolik volna neměla,“ zmiňuje. Volný čas ráda tráví čtením knih. „Zajímá mě především druhá světová válka. Ráda zajdu také na koncert nebo do divadla, když to aktuální situace dovolí. A samozřejmě velmi ráda trávím čas se svojí dcerou, která bude letos maturovat,“ dodává Laura.

Kromě třídenního pracovního volna ráda využívá benefitů, které jí práce v Amazonu nabízí. „Jsem ráda, že mi Amazon přispívá na důchodové pojištění, to jsem v předchozím zaměstnání neměla. Oceňuji také svozovou dopravu, dotované obědy nebo program Career Choice, který jsem již dvakrát využila na angličtinu,“ vypočítává benefity, kterých využívá. „Do budoucna by mě zajímal také kurz logistiky, například nějaká administrativní činnost. Ráda bych se ještě někam posunula,“ říká Laura, která se letos poprvé zapojila také do akce Amazon Goes Gold. „Bylo to hodně zajímavé, absolvovala jsem dvě směny v pyžamu a podpořila Kapku naděje nákupem v charitativním obchůdku,“ vypráví.

Budoucnost? Doufám, že v Amazonu…

O svých budoucích plánech má Laura jasno. „Chtěla bych si udělat ten logistický kurz v rámci Amazonu. Doufám, že tu ještě pár let strávím. Zatím mě stále práce baví. A mým velkým osobním snem by pak bylo podívat se na Mistrovství světa v hokeji,“ uzavírá.