Výstavba prvního robotického centra Amazonu v Kojetíně na Olomoucku bude dokončena v roce 2022

Výstavba prvního robotického centra Amazonu v Kojetíně na Olomoucku bude dokončena v roce 2022

Amazon dnes oznámil plány na dokončení výstavby nového robotického distribučního centra. Nová průmyslová budova vyroste v Kojetíně v Olomouckém kraji. Celkové investice společnosti Amazon od roku 2013 dosahují přes 26 miliard korun. Tyto investice zahrnují jak infrastrukturu, distribuční centra a korporátní kanceláře, tak i více než 2 000 stálých pracovních míst, která budou vytvořena po plném zprovoznění nové budovy do konce roku 2023. Ta doplní stávajících 4 000 pracovních míst, která již Amazon v České republice vytvořil.

Robotické centrum Kojetin

17/09/2021 | Praha/Kojetín

Společnost Amazon dále rozšiřuje svou českou logistickou síť v reakci na rostoucí poptávku zákazníků. Rozšíří tak nabídku produktů a podpoří rostoucí počet nezávislých malých podniků prodávajících na Amazonu, které mohou využít skladování a doručování prostřednictvím služby Fulfillment by Amazon. Zaměstnanci v novém distribučním centru budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky jako knihy, elektroniku a spotřební zboží. Zaměstnanci budou pracovat s inovativními technologiemi, včetně robotických jednotek, které jim budou pomáhat při každodenním vyřizování zákaznických objednávek. Tito specializovaní roboti se zasouvají pod regály s výrobky, zvedají je a pohybují s nimi po distribučním centru, čímž pomáhají zkrátit čas nutný pro zpracování objednávek. Amazon pokračuje v investování do výzkumu a vývoje, který přináší asistenční a podpůrné technologie, které usnadňují zaměstnancům vykonávání jejich práce. To umožňuje kvalifikovaným zaměstnancům soustředit své schopnosti na sofistikovanější úkoly.

„Jsme hrdí na to, že můžeme rozšířit naše působení v Česku o druhé distribuční centrum,“ říká Michal Šmíd, generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku. „Během uplynulých osmi let jsme v zemi významně investovali a zaměstnali jsme tisíce talentovaných jedinců, kterým od prvního dne poskytujeme atraktivní mzdu a širokou škálu benefitů. To vše v bezpečném, moderním a zajímavém pracovním prostředí.“

„Tato nová investice je dalším důkazem našeho závazku vůči lidem a komunitám v České republice. Vytvořením nových stálých pracovních míst dokážeme lépe reagovat na rostoucí poptávku zákazníků. Nová pracovní místa doplní čtyři tisíce stálých pracovních míst, které jsme již v Česku vytvořili, a to je výsledek, na který jsme pyšní,“ doplňuje Michal Šmíd

„Kojetín prochází v posledních letech obdobím velké proměny. Mohutné investice do školství, kultury, sportu nebo rozvoje volnočasových aktivit vytváří ve městě klima, které oceňuje zejména nastupující generace. Přivést do města významného zaměstnavatele je další velmi podstatný střípek do mozaiky, na které několik let usilovně pracujeme. Vnímám jako bonus, že se jedná o stavbu na brownfieldu bez záboru orné půdy, a že jde právě o Amazon, světového lídra trhu internetového obchodu. Jsem také spokojený, že díky novému průmyslovému parku a navazujícím projektům dostanou práci tisíce lidí,” řekl starosta města Kojetín Leoš Ptáček.

„Příchod významného zaměstnavatele do regionu je vždy důležitou událostí a příležitostí pro celý region. Jsme rádi, že do Olomouckého kraje přichází zaměstnavatel, který zde vytvoří tisíce nových pracovních míst, a to zejména odborných. Součástí nového distribučního centra společnosti Amazon bude i vybudování a oprava stávající infrastruktury, což vnímáme jako značný přínos pro místní obyvatele,“ řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Amazon zahájil nábor pracovníků pro nové distribuční centrum, od inženýrů po IT profesionály, provozní manažery, odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví a HR specialisty. Zaměstnanci na vstupních pozicích mohou žádat o práci na webové stránce pracevamazonu.cz.

Milan Frýdl, firemní technik, který pracuje ve firmě už 6 let, říká: „Finanční stránka a benefity jsou zde velmi příjemné. Ale to, co mám na této práci nejradši je vstřícnost, se kterou k vám tady každý přistupuje. Všichni se k sobě chovají jako přátelé, a to je pro mě velmi důležité. Také se mi líbí, že je má pozice taková multifunkční a mohu si vybírat, na co se zaměřit. Do práce chodím rád,“ uzavírá Milan s úsměvem.

Nábor zaměstnanců, kteří budou zpracovávat objednávky zákazníků, začne v druhém čtvrtletí 2022. Nástupní hrubá mzda pro zaměstnance na vstupních pozicích bude 182 Kč/hodinu, u vedoucích týmů pak 225 Kč/hodinu. Kromě vysoce konkurenceschopné mzdy nabízí Amazon také velmi atraktivní balíček benefitů od prvního dne nástupu do zaměstnání.

Od začátku pandemie COVID-19 investovala společnost Amazon celosvětově více než 11,5 miliardy amerických dolarů a zavedla více než 150 nových bezpečnostních opatření, aby zajistila bezpečnost svých zaměstnanců.

Amazon v Česku

Amazon v České republice působí od roku 2013. První distribuční centrum Amazonu bylo v Česku otevřeno v roce 2015 a nyní zaměstnává přes 3 000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy společnost zaměstnává dalších 1 000 specializovaných pracovníků.

Kromě atraktivních benefitů, jako jsou až 10% měsíční bonusy, poskytuje Amazon životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do zaměstnání, dotované stravování za 25 Kč, slevy při nákupu na Amazon.de, návratový program pro rodiče na rodičovské a mnoho dalších, včetně inovativního programu Career Choice pokrývajícího 95 % školného u vzdělávacích kurzů, program Career Skills, dárkové poukazy a program pomoci zaměstnancům.

O společnosti:

Amazon se řídí čtyřmi hlavními principy: zaměřuje se více na zákazníka než na konkurenci, touží po neustálém zlepšování, zabývá se inovací provozu a přemýšlí v dlouhodobém horizontu. Amazon usiluje o to být nejvíce prozákaznickou společností, nejlepším zaměstnavatelem a nejbezpečnějším pracovištěm na světě. Amazon je průkopníkem v projektech a službách, jako jsou hodnocení zákazníků, nákup na jedno kliknutí, osobní doporučení, Prime účet, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing, elektronické čtečky Kindle, vzdělávací program Career Choice, tablety Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, technologie Just Walk Out, Amazon Studios nebo The Climate Pledge. Zájemci o místo v Amazonu se mohou hlásit přímo na webových stránkách.

Novinky ze světa Amazonu najdete na press portálu a nezapomeňte nás sledovat také na Twitteru a YouTube.