Amazon začíná s náborem zaměstnanců na vstupní pozice pro své nové distribuční centrum v Kojetíně

Amazon začíná s náborem zaměstnanců na vstupní pozice pro své nové distribuční centrum v Kojetíně

Amazon dnes oznámil nábor zaměstnanců na vstupní pozice pro své nové robotické distribuční centrum v Kojetíně, které zahájí provoz v červnu tohoto roku. Amazon hledá zaměstnance, kteří budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky jako knihy, elektroniku a spotřební zboží. Zaměstnanci budou pracovat s inovativními technologiemi, včetně robotických jednotek, které jim budou pomáhat při každodenním vyřizování zákaznických objednávek. Po plném uvedení do provozu plánuje Amazon nabídnout práci až 2 000 zaměstnancům. Ucházet se o tyto pozice je možné na náborových stránkách www.pracevamazonu.cz.

BRQ2 nábor

11/04/2023 | Kojetín

Pro naše nové distribuční centrum jsme již přijali inženýry, IT profesionály, provozní manažery, odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví i HR specialisty, nyní spouštíme nábor zaměstnanců na vstupní pozice, kteří budou připravovat, balit a odesílat zákaznické objednávky. Poskytujeme moderní, bezpečné a atraktivní pracoviště, pro lidi s různými zkušenostmi a podporujeme je v rozvoji jejich kariéry,“ uvedl Michal Šmíd, generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku.

Nábor zaměstnanců bude probíhat prostřednictvím agentury Randstad. Nabídky pracovních pozic budou zveřejněny také na kariérních stránkách společnosti Amazon www.pracevamazonu.cz. Zaměstnanci na těchto pozicích nepotřebují žádné předchozí zkušenosti – společnost Amazon poskytne veškerá potřebná zaškolení během důkladného indikačního programu a školení na pracovišti. Nástupní hrubá mzda pro zaměstnance na vstupních pozicích bude 190 Kč/hodinu, u vedoucích týmů pak
225 Kč/hodinu.

Kromě vysoce konkurenceschopné mzdy nabízí Amazon také velmi atraktivní balíček benefitů od prvního dne nástupu do zaměstnání. Ten kromě 10% bonusu ke mzdě dále zahrnuje například životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do zaměstnání, dotované stravování za 29 Kč, slevy při nákupu na Amazon.de, návratový program pro rodiče na rodičovské, prodlouženou rodičovskou dovolenou a mnoho dalších, včetně inovativního programu Career Choice pokrývajícího 95 % školného u vzdělávacích kurzů, dárkových poukazů a programu pomoci zaměstnancům.

Společnost byla v letošním roce oceněna jako špičkový zaměstnavatel a získala certifikát Top Employer. Program Top Employers organizace certifikuje na základě výsledků průzkumu kvality metod v oblasti HR. Tento průzkum zahrnuje šest oblastí, které se skládají z dvaceti témat zahrnujících například HR strategii, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, diverzitu, rovnost příležitostí a inkluzi, wellbeing a další.

"Jsme hrdí na to, že jsme získali certifikát ‚Top Employer 2023‘, který je uznáním naší péče o rozvoj a blaho našich zaměstnanců. Společnost Amazon nadále vytváří více než 200 tisíc pracovních míst pro lidi s různými zkušenostmi, kvalifikací a kariérními ambicemi a jsme potěšeni, že naše úsilí o skvělé pracovní prostředí bylo institutem Top Employers oceněno," říká HR manažerka společnosti Zuzana Zajacová.

Ke stávajícímu distribučnímu centru v Dobrovízi, které bylo otevřeno v roce 2015, se tak připojí nové robotické distribuční centrum o rozloze 52 tisíc metrů čtverečních. Díky čtyřem podlažím však celková rozloha haly činí téměř 190 tisíc metrů čtverečních.

Investice v České republice

Celkové investice společnosti Amazon v Česku od roku 2013 dosahují přes 26 miliard korun. Tyto investice zahrnují jak infrastrukturu, distribuční centra a korporátní kanceláře, tak i více než 2 000 pracovních míst, která budou vytvořena po plném zprovoznění nové budovy.