Zaměstnavatele, který jí vyšel vstříc s péčí o dítě, našla až v Amazonu

Zaměstnavatele, který jí vyšel vstříc s péčí o dítě, našla až v Amazonu

Kristýna (36) se pro částečný návrat do zaměstnání rozhodla v době, kdy měla doma půlročního syna. Důvodem byly hlavně rodinné finance. „Chtěla jsem přilepšit rodinnému rozpočtu. Mateřská není po finanční stránce úplně ideální období,“ říká Kristýna. Vrátit se do původní firmy však nemohla, protože potřebovala větší flexibilitu v pracovním úvazku.

Den matek_Kristýna Plicová

11/05/2022 | Praha/Dobrovíz

Oslovila tak množství firem, dlouho se jí však nedařilo najít tu správnou. „Potřebovala jsem brigádu hlavně na víkend, abychom se s partnerem mohli v péči o syna prostřídat,“ vzpomíná Kristýna. „To bylo pro mnoho zaměstnavatelů, včetně toho, od kterého jsem odešla na půlroční mateřskou, problém. Vstříc mi vyšli až v Amazonu, kde jsem si začala zpočátku jen přivydělávat něco navíc k mateřské,“ doplňuje s tím, že v tomto režimu fungovala přibližně třičtvrtě roku.

Brigádu přetavila ve zkrácený úvazek

Následně dostala nabídku na plný úvazek. „Nevěděla jsem, jak to budu zvládat, ale chtěla jsem to zkusit. Domluvili jsme se na tom, že pokud mi to nebude vyhovovat, můžu úvazek snížit. To mi přišlo jako skvělá příležitost,“ popisuje Kristýna. Po dvou měsících se nakonec pro snížení úvazku skutečně rozhodla. „Od té doby až do nynějšku pracuji na tříčtvrteční úvazek, abych mohla trávit více času se synem. To mi naprosto vyhovuje. V tomto režimu bych chtěla setrvat i příští rok, kdy syn nastoupí do prvního ročníku základní školy,“ má jasno maminka pětiletého syna.

Ve společnosti se jí i přes zkrácený úvazek daří na profesní cestě posouvat dopředu. Aktuálně zastává funkci zástupkyně vedoucího na oddělení zpracování zákaznických objednávek, kde má na starosti kontrolu kvality. „To obnáší denní komunikaci s lidmi, například péči o nové zaměstnance, kteří nastoupí na naše oddělení a jejich začlenění do kolektivu. Dále také kontroluji odvedenou práce a starám se o to, aby zaměstnanci měli k práci vše, co potřebují,“ říká Kristýna, která kromě flexibility úvazku oceňuje také bezstarostnou svozovou dopravu do zaměstnání a kartu Multisport.

Tu využívá hlavně na aktivity se synem: „Často chodíme na bazén a nedávno jsme vyzkoušeli také jumping park s trampolínami,“ zamýšlí se. Aktivně ostatně tráví většinu zbylého volného času. „S manželem a synem cestujeme hlavně po Česku. Máme totiž většího psa a bereme ho s sebou na naše výlety. Naposledy jsme byli na výšlapu v Adršpachu, tam to bylo úžasné,“ dodává Kristýna.

Energii dobíjí na procházkách se psem

Přesto se jí daří najít si čas i pro sebe. „Je to samozřejmě náročnější, ale našli jsme si vyhovující režim pro všechny. Tím, že malý chodí dopoledne do školky a já díky zkrácenému úvazku pracuji jen tři dny v týdnu, mám zbývající čtyři dny dopoledne čas pro sebe,“ vysvětluje. „Samozřejmě mi v péči o syna velice pomáhá partner. Bez jeho podpory bych se do práce vrátit nemohla. Velmi si rodinného zázemí vážím,“ uzavírá Kristýna.

 

AMAZON PODPORUJE RODIČE NADSTANDARTNÍMI BENEFITY

Amazon si je jako zaměstnavatel vědom zásadní role obou rodičů v životě jejich dětí. Aby své zaměstnance co nejvíce podpořil, poskytuje jim několik benefitů nad rámec zákona. Čerstvým tatínkům umožňuje strávit s rodinou až osm týdnů během otcovské dovolené, to je o šest týdnů více než stanovuje zákon. Výhodný je i Mateřský příspěvek, kterým finančně podporuje zaměstnankyně v období před a po porodu, kdy po dobu 14 týdnů v období narození dítěte doplácí státní podporu do 100 procent výše jejich mzdy. Využívají ho převážně matky, ale mohou ho čerpat i otcové. Rodičovský příspěvek je benefit, kdy rodiči, který čerpá státní rodičovský příspěvek, doplácí Amazon částku do výše 100 procent mzdy po dobu šesti po sobě následujících týdnů v prvním roce po narození či osvojení dítěte. Na příspěvek má nárok i druhý rodič, případně ho mohou čerpat oba současně, pokud jsou zaměstnanci společnosti. Novopečení rodiče mohou využít také speciálního Návratového programu, což je upravená pracovní doba po dobu osmi týdnů následujících po rodičovské dovolené pro komfortnější návrat do pracovního režimu.