„Přála bych si, aby o svých životech mohli všichni mluvit otevřeně,“ říká prezidentka LGBT+ iniciativy Amazonu

„Přála bych si, aby o svých životech mohli všichni mluvit otevřeně,“ říká prezidentka LGBT+ iniciativy Amazonu

Cítit se na pracovišti dobře neznamená pouze bezpečné prostředí a adekvátní ohodnocení, ale také pocit sounáležitosti a přijetí v kolektivu. Dvojnásobě to platí pro ty, kteří se řadí k některé ze sexuálních menšin. V Amazonu pod názvem Glamazon již řadu let funguje zaměstnanci vedená iniciativa v oblasti rozmanitosti a začleňování LGBT+ osob, která zastřešuje mnoho zajímavých aktivit. Co obnáší být součástí této komunity v Amazonu přiblížila manažerka dobrovízského distribučního centra, a zároveň prezidentka českého Glamazonu, Barbora Šikolová.

Prezidentka Glamazon

09/06/2022 | Praha/Dobrovíz

Barbora je součástí distribučního centra v Dobrovízi od roku 2017. Během pětileté cesty Amazonem si prošla několika pracovními pozicemi i více než roční pracovní stáží v Itálii. Hned v prvních týdnech u nového zaměstnavatele se zároveň začala podílet na aktivitách firemní iniciativy Glamazon „V Praze byl Glamazon založen v květnu 2017, tedy pár měsíců před mým nástupem. Tehdy jsme se také poprvé, jako zaměstnanci Amazonu, zúčastnili pochodu Prague Pride. Dodnes na to rádi vzpomínáme, i když to vše bylo organizováno dost narychlo. Tehdy jsme si stihli vzít pouze stejná trička, dnes už máme do průvodu vyzdobené celé auto,“ vzpomíná Barbora na první společnou akci.

Připojit se může každý

Glamazon umožňuje LGBT+ zaměstnancům Amazonu a jejich podporovatelům navazovat kontakty, rozvíjet a vzdělávat v této oblasti širokou veřejnost a propagovat přijetí menšinové komunity nejen na pracovišti, ale také v běžném životě. „Našich akcí se určitě může účastnit každý, bez ohledu na sexuální orientaci nebo příslušnost k jiné menšině. Rádi přivítáme všechny, kteří nám chtějí pomoci šířit osvětu. Věřím, že to vůbec není o tom, jaké má člověk preference, ale jak má nastavenou mysl a zda věří, že láska má stejnou hodnotu, bez ohledu na to, s kým žijeme,“ pokračuje Barbora.

Sama s přijetím faktu, že žije s partnerkou, neměla nikdy v zaměstnání ani v životě větší problém. Je však přesvědčená, že takovou zkušenost určitě nemá každý. „Myslím, že v dnešní době už jsou ty největší negativismy vůči gayům nebo lesbám překonané. Co však stále vnímám jako problém, je transgender tématika. Všímám si, že lidé stále moc neví, jak na osoby po proměně nebo v jejím průběhu reagovat. Někteří mají dost zkreslené představy a řadu předsudků. Proto je to nyní téma, kterému se chceme v Glamazonu nejvíce věnovat,“ popisuje Barbora a doplňuje: „Pro manažery z Amazonu nyní například organizujeme sérii přednášek se zástupkyní trans komunity, která jim přiblíží svůj příběh a proškolí je v tom, jak můžeme těmto lidem pomoci k přijetí a normálnímu životu.“

Společnost podporuje rovné podmínky

Kromě organizace přednášek a workshopů se pražští zástupci Glamazonu podílejí na řadě dalších aktivit. Kromě zmiňované účasti na Prague Pride pořádají různá volnočasová setkání. Zanedlouho je také čeká charitativní běh proti homofobii: „Na běžecké listině máme nyní zapsáno asi 25 našich zaměstnanců, kterým Amazon uhradil startovné. Těším se, že si společně užijeme fajn odpoledne, a zároveň pomůžeme dobré věci,“ vypráví Barbora.

Český Glamazon v tuto chvíli čítá okolo 30 členů a jeho základna se stále rozšiřuje: „Za to patří dík především HR oddělení, které naše aktivity neustále podporuje a zviditelňuje mezi zaměstnanci,“ říká Barbora. Amazon navíc k podpoře komunity přispívá i dalšími způsoby. Pro LGBT+ pracovníky v loňském roce narovnal pracovní podmínky, na které zákoník práce dosud nemyslí: „Amazon jakožto velká společnost s rozmanitou kulturou velmi dbá na rovnost a s tím souvisejí také benefity, které poskytujeme.  V loňském roce jsme například upravili naši směrnici tak, že i když to zatím není v českém zákoně kodifikované, poskytujeme partnerům stejného pohlaví placené volno na uzavření registrovaného partnerství, pohřeb partnera nebo partnerky nebo doprovod partnera nebo partnerky k lékaři apod.,“ říká HR manažerka Amazonu Zuzana Zajacová.

Barbora nyní čeká, zda i v Česku bude jednou moci s partnerkou uzavřít manželství. Pár tvoří již sedm let a předloni ji požádala o ruku: „Obě moc rády chodíme na houby. Takže jsem se rozhodla ji požádat o ruku na jedné z našich houbařských procházek. Prstýnek jsem chtěla schovat do nějaké pěkné houby, ale přes hodinu jsme chodily lesem a zrovna jsme na žádnou nemohly narazit,“ směje se při vyprávění historky, ale uzavírá ji se šťastným koncem: „Trochu jsem zaimprovizovala a naštěstí od ní na konci dne slyšela vysněné ‚ano‘.