Amazon i letos podpořil dětské onkologické pacienty

Amazon i letos podpořil dětské onkologické pacienty

Tak jako každý rok se i v tom letošním v Amazonu konala akce Amazon Goes Gold. Při ní se společnost i se svými zaměstnanci po celém světě symbolicky halí do zlaté barvy nebo nočního úboru, které symbolizují boj s onkologickými chorobami. Cílem je nejen finanční pomoc, ale také osvěta týkající se tohoto onemocnění, zejména pak u dětských pacientů. V distribučních centrech Amazonu v Dobrovízi u Prahy a jihomoravském Kojetíně se do akce zapojilo dohromady přes tisíc zaměstnanců a na nemocné děti se jim podařilo vybrat částku 105 000 korun. Samotný Amazon pak částku doplnil příspěvkem přes 460 000 korun.

AGG_2023

25/09/2023 | Dobrovíz/Kojetín

Přijít do práce v pyžamu nebo zlatém oděvu, a ještě tím přispět na dobrou věc? Tak vypadá tradiční akce společnosti Amazon, která se koná v rámci měsíce boje proti onkologickým onemocněním. Právě v pyžamech totiž musejí onkologicky nemocné děti trávit během léčby a rekonvalescence i dlouhé týdny či měsíce. Za každého zaměstnance, který na známku solidarity s pacienty přišel do práce takto oblečen, věnoval Amazon nadaci Kapka naděje 23 korun.

„Letos se u nás akce konala již po šesté. Vzhledem k otevření nové haly v Kojetíně se ale jedná o první ročník, kdy jsme mohli zapojit dvě distribuční centra, což se projevilo i na výši vybrané částky. Chtěl bych moc poděkovat všem zaměstnancům, kteří se do akce zapojili a ukázali, že jim příběhy onkologicky nemocných dětí nejsou lhostejné,“ říká Michal Šmíd, generální manažer společnosti Amazon.

Výtěžek přispěje ke zkvalitnění péče v českých nemocnicích

Zaměstnanci mohli akci podpořit nejen svým oblečením, ale také nákupem reklamních předmětů. Všechny peníze vybrané v rámci Amazon Goes Gold nyní poputují na podporu dětských onkologických pacientů a nákup nových zdravotnických přístrojů.

„Získané prostředky budou investovány do nákupu přístrojů nebo vybavení pro hematoonkologickou kliniku FN Motol, kde máme ve spolupráci s akcí Amazon Goes Gold již dlouhou tradici. Mám radost, že ani po pěti ročnících zájem o akci neutichá. Společnost Amazon nejen dává zaměstnancům šanci vybrat peníze na dobrou věc a společně tak projevit solidaritu s těmi, kteří to tolik potřebují, ale může být i příkladem a inspirací pro další. Děkujeme nejen vedení společnosti, ale každému jednotlivému zaměstnanci. Je nám ctí, že s námi pomáháte,“ říká Dita Loudilová, ředitelka nadačního fondu Kapka naděje.

Onkologická onemocnění jsou celosvětově příčinou úmrtí více než 100 tisíc dětských pacientů ročně. Cílem Kapky naděje je přispět ke snížení tohoto čísla a kontinuálně podporovat zdravotní, školní, kulturní a sociální potřeby dětí postižených nádorovými onemocněními.