Den matek v Amazonu patřil rodičům samoživitelům. Společnost je podpořila částkou 150 tisíc korun

Den matek v Amazonu patřil rodičům samoživitelům. Společnost je podpořila částkou 150 tisíc korun

Amazon daroval částku 150 tisíc korun organizaci Klub svobodných matek, z.s. Částka bude rozdělena mezi matky samoživitelky a otce samoživitele, kteří zajišťují péči o své děti, a dostali se v období koronavirové pandemie do kritické finanční situace.

11/05/2020 | Praha/Dobrovíz

V České republice je odhadem až 200 tisíc samoživitelů. Řada z nich je během celého roku v napjaté finanční situaci, a proto si jen velmi těžko vytváří finanční rezervy. Výpadek příjmů pro ně často znamená velké riziko, někdy až na hraně existenčních problémů. Tyto dny mohou být pro rodiče samoživitele velmi zatěžující.

„Po prvním měsíci krize se začíná finanční situace rodičů samoživitelů zhoršovat. Proto Klub svobodných matek spustil nový program, v rámci kterého pomáháme rodičům, kteří se dostali do problémů s hrazením nájemného,“ říká Petra Krainová, ředitelka komunikace Klubu svobodných matek z.s. a dodává: „O program je enormní zájem. Denně nám chodí desítky žádostí. Proto velmi oceňujeme solidaritu lidí a firem, jenž nás v současné době podporují. Společnost Amazon na naše aktivity přispěla částkou 150 tisíc korun.“

Finanční dar poputuje přímo do rukou matek a otců samoživitelů, kteří si o něj zažádají a splní potřebná kritéria. Těmto bude poskytnuta jednorázová finanční pomoc v maximální výši 5 tisíc korun, a to na úhradu nájemného či dalších nákladů spojených s bydlením.

Do organizace putovaly z Amazonu i tištěné knihy a elektronické čtečky Kindle. „Uvědomujeme si, že v současné době je potřebná hlavně pomoc finanční. Kromě toho chceme ale matkám a otcům samoživitelům pomoci i v osobním rozvoji nebo jim jednoduše zpříjemnit jejich volný čas,“ říká Miroslava Jozová, PR manažerka společnosti Amazon.

Více informací o projektu Klub svobodných matek naleznete na webových stránkách www.klubsvobodnychmatek.cz nebo na jejich Facebooku.