Amazon zvyšuje nástupní hodinovou mzdu pro zaměstnance distribučních center v Česku

Amazon zvyšuje nástupní hodinovou mzdu pro zaměstnance distribučních center v Česku

Po třech letech práce v Amazonu bude mzda zaměstnanců včetně bonusu v průměru činit 40 656,- Kč měsíčně.

Navyšování mezd 2023

03/08/2023 | Dobrovíz/Kojetín

Amazon v Česku zvýší nástupní mzdu pro zaměstnance svých logistických center na 200 Kč hrubého na hodinu, na pozicích specialistů a vedoucích týmů pak na 250 Kč hrubého na hodinu. Společnost Amazon každý rok reviduje mzdy u desítek společností z oblasti logistiky, aby zajistila konkurenceschopnost ve všech regionech.

Mzda zaměstnanců logistických center Amazonu v Česku se automaticky zvyšuje po 12, 24 a 36 měsících práce u společnosti. Po třech letech budou pracovníci, kteří ve společnosti pracují na plný úvazek, dostávat průměrnou měsíční mzdu včetně bonusu 40 656,- Kč hrubého. To se týká těch pracovních pozic, pro které není vyžadována předchozí kvalifikace.

Zaměstnanecké benefity: Prodloužená otcovská dovolená, doprava do zaměstnání zdarma nebo inovativní vzdělávací program

Kromě toho je pro všechny zaměstnance logistických center v Česku připraven rozsáhlý balíček benefitů a slev, jako je 10% bonus ke mzdě za docházku, životní pojištění, penzijní připojištění, doprava do zaměstnání zdarma, dotované stravování za 29 Kč, slevy při nákupu na Amazon.de, program postupného návratu po rodičovské dovolené, prodloužená otcovská dovolená, dárkové poukazy, program zaměstnanecké asistence a mnoho dalšího, včetně inovativního programu Career Choice, který hradí 95 % školného na vzdělávací kurzy.

Navýšení mezd začne platit od října 2023

"Pravidelně přezkoumáváme naše mzdy, abychom se ujistili, že jsou stále konkurenceschopné. Jsme velmi potěšeni, že můžeme oznámit další zvýšení mezd pro naše zaměstnance logistických center. Nadále se také snažíme poskytovat přívětivé pracovní prostředí, vynikající kariérní příležitosti a skvělé benefity. Z vlastních rozhovorů se zaměstnanci vím, že jsou to důležité důvody, kvůli kterým u nás lidé chtějí pracovat – ať už jde o jejich první zaměstnání, sezónní přivýdělek nebo příležitost pro kariérní postup," říká Michal Šmíd, generální ředitel Amazonu pro Českou republiku.

Práce v Amazonu: ocenění Top Employer

Společnost byla v tomto roce oceněna jako špičkový zaměstnavatel a získala certifikát Top Employer. Program Top Employers certifikuje organizace Program Top Employers společnosti certifikuje na základě výsledků průzkumu kvality metod v oblasti HR. Tento průzkum zahrnuje šest oblastí, které se skládají z dvaceti témat zahrnujících například HR strategii, pracovní prostředí, získávání talentů, vzdělávání, diverzitu, rovnost příležitostí a inkluzi, wellbeing a další.

Amazon v Česku zaměstnává více než 4 000 stálých zaměstnanců distribučním centru v Dobrovízi u Prahy a v pražských korporátních kancelářích. Po plném zprovoznění nedávno otevřeného robotického centra v Kojetíně bude Amazon v tomto regionu zaměstnávat dalších až 2 000 zaměstnanců. Společnost nabízí stovky zajímavých pracovních míst napříč různými obory. Oblasti působnosti Amazonu jsou stejně rozmanité jako zaměstnanci, kteří u nás pracují. Rozmanitost a inkluze jsou pevně zakotveny v naší firemní kultuře. Dohromady ve společnosti Amazon pracují lidé více než 60 národností.